Op de achterkant van elk rijbewijs staan ​​tal van categorieën die de houder mag besturen, meestal duidelijk aangegeven. Er zijn categorieën die een bestuurder mag besturen afhankelijk van de leeftijd, terwijl andere afhankelijk zijn van het met goed gevolg hebben afgelegd van de desbetreffende test naast een bepaalde minimumleeftijd. Rijbewijs Kopen

Bepaalde voertuigen mogen vanaf 16 jaar worden bestuurd, voor andere moet de bestuurder minimaal 21 jaar oud zijn.

Voertuigen die vanaf 16 jaar mogen worden bestuurd:

Scooters tot 50cc

Maaimachine of voetganger bestuurd voertuig.

Wie een arbeidsongeschiktheidsuitkering tegen het hoge tarief (mobiliteitscomponent) ontvangt, mag vanaf 16 jaar in de volgende categorie rijden, maar alleen onder deze bijzondere omstandigheden. Gemotoriseerde driewielers, quads, drie- en vierwielige voertuigen met een leeggewicht van niet meer dan 550 kg.

Voertuigen die vanaf 17 jaar mogen worden bestuurd:

Gemotoriseerde driewielers, quads, drie- en vierwielige voertuigen met een leeggewicht van niet meer dan 550 kg

Motorvoertuigen tot 3,5 ton, voertuigen met maximaal 8 passagiersstoelen met of zonder aanhanger met een maximaal gewicht van 750 kg

Hetzelfde als hierboven maar met automatische transmissie

Landbouwtractoren

Voertuigen die vanaf 18 jaar mogen worden bestuurd:

Voertuigen met een gewicht tussen 3,5 ton en 7,5 ton met een aanhanger van maximaal 750 kg

Voertuigen die vanaf 21 jaar mogen worden bestuurd:

Hetzelfde als hierboven, maar met een aanhanger van meer dan 750 kg met een gecombineerd gewicht tot 12 ton.

bussen

Minibussen

Vanaf 19 januari zal er een nieuw systeem van categorieën zijn, evenals minimumleeftijden die zullen worden ingevoerd, deze zullen gelden voor tal van categorieën, evenals een herziening van de minimumleeftijd waarop een bestuurder bepaalde voertuigen mag besturen, er zijn nieuwe categorieën worden geïntroduceerd in tal van leeftijdsgroepen, zoals 16, 17, 18, 21 en 24-jarigen. Deze wijzigingen zijn alleen van toepassing op degenen die na 19 januari 2013 hun rijexamen doen of willen afleggen, degenen die huidig ​​rijbewijs hebben en het recht hebben om categorieën te besturen die worden herzien, blijven dat recht behouden en blijven onaangetast door de huidige veranderingen plaatsvinden. Deze aanstaande wijzigingen zullen van toepassing zijn op een brede groep categorieën, variërend van scooters, motorfietsen, bestelwagens, vrachtwagens en vrachtwagens.

Bepaalde categorieën met leeftijdsbeperkingen, zoals 18 of 21 jaar, zijn niet van toepassing op degenen die in de strijdkrachten worden opgeleid. voertuigen, evenals de afmetingen van aanhangwagens en de gewichtsbeperking van aanhangwagens.

Simply Driving Lessons is een toonaangevende rijschool in Surrey in de gebieden Redhill, Reigate, South Nutfields, Horley, Merstham en de omliggende gebieden.

Ze bieden een aantal van de meest concurrerende tarieven voor rijlessen in de lokale gebieden en indrukwekkende slagingspercentages, en hebben ook volledig gekwalificeerde ADI-rijinstructeurs, waaronder vrouwelijke rij-instructeurs.