Behöver ni tjäna pengar till laget? Det finns många olika sätt att göra det på. Vissa lag gör en lagförsäljning för att tjäna pengar. Andra lag ordnar en cup där man både tar betalat för cupanmälan samtidigt som man ordnar caféförsäljning och på så vis också får in pengar till laget. När det närmar sig jul brukar vissa lag sälja julgranar. Vid jul och nyår är det även populärt att sälja Bingolotter. Det finns som sagt många olika sätt att tjäna pengar till laget. I den här artikeln ska vi berätta lite om några olika alternativ.

Lagkassan

De flesta lag eller föreningar brukar ha en lagkassa. Pengarna som finns i lagkassan används till olika aktiviteter eller inköp som laget gör. Det kan tex vara att åka iväg på en cup, köpa nya träningskläder eller åka på ett träningsläger. Ibland får lagmedlemmarna betala in en summa till lagkassan för att fylla på den. Men det vanligaste är att man hittar på olika sätta för hela laget att tjäna pengar tillsammans. Det kan vara en lagförsäljning då man säljer en eller flera produkter. Laget kan också få in pengar till lagkassan genom tex sponsorer.

Lagförsäljning

Att göra en lagförsäljning kan vara ett snabbt och smidigt sätt att tjäna pengar till laget. Det finns många företag som erbjuder olika produkter att sälja för att på så vis tjäna pengar till lagkassan. En produkt som både är lättsåld, ger hög förtjänst och är hälsosam är olivolja. Det ska vara olivolja av hög kvalitet som heter extra virgin. Denna typ av olivolja är extra nyttig och har även en utsökt smak. Ett företag som erbjuder försäljning av extra virgin är Olivprinsen. Olivprinsen ger hög förtjänst på sin olivolja som även är prisvärd och dessutom prisbelönt.

Sponsorer

Ett smart sätt att få in mycket pengar till lagkassan är att leta efter sponsorer. Sponsorerna kan få ha sin logga på matchtröjan eller ryggsäcken. Har laget en hemsida kan även sponsorerna få nämnas där och då också länkas till deras hemsidor. Många förtag tycker om att synas inom idrotten. Det bästa är att leta efter lokala sponsorer i kommunen där laget finns. Så att tjäna pengar till laget behöver inte bara vara att sälja något utan kan också vara olika former av samarbete som tex ett sponsorsamarbete.

Ordna en egen cup

Att tex låta hela laget vara med och arrangera en cup för andra lag kan vara ett utmärkt sätt att tjäna pengar till laget. Vanligtvis kan man ta ut en ganska hög anmälningsavgift. Att ha ett bra café med försäljning av mat och dryck brukar dessutom vara en succé och bidra till att hela arrangemanget ger mycket pengar till lagkassan. Att sälja kaffe, läsk, kexchoklad, hamburgare, korv mm gynnar både deltagarna i cupen och även ditt lags ekonomi.

Julgranar och Bingolotter

Runt jul är det populärt bland många lag och föreningar att sälja julgranar och Bingolotter. Julgrans försäljning kräver vanligtvis ganska mycket engagemang och arbete, men kan i sin tur ge bra med pengar till laget och försäljningen går bra. Bingolotter brukar vara lättsålt då många spelar bingolotto på uppesittarkvällen dagen före julafton.

Sammanfattning

Det finna många sätt att tjäna pengar till laget. Här ovan har vi nämnt lagförsäljning av olivolja, julgrans försäljning, Bingolotter, arrangera en cup och även sponsorer som några förslag. Var kreativa och involvera dessutom hela laget så kommer ni lyckas bra. Ju mer pengar ni får ihop desto större är möjligheterna att göra något riktigt roligt med laget. Kanske kan en drömresa utomlands med fotbollslaget bli verklighet. Lycka till!