När skolklasser planerar en framtida klassresa funderar man ofta på olika sätt att få in mer pengar till klasskassan. Ibland hittar man på olika aktiviteter för att tjäna ihop pengar. Det gäller att vara kreativ och komma på nya sätt. Det är mycket vanligt att man tillslut väljer att göra någon form av klassförsäljning. Då hjälpa alla i klassen åt att sälj en eller flera produkter för att på så vis tjäna pengar till klassresan. Vi ska i den här artikeln nämna olika sätt man kan göra för att utöka klasskassan.

1. Arbete:

Tjäna pengar genom att erbjuda tjänster såsom fönsterputs, trädgårdsarbete eller gräsklippning för grannar och familjer.

2. Återvinningskampanj:

Samla in kläder, leksaker mm för att sälja det insamlade materialet. Ordna tex en loppis och på så vis utöka klasskassan

3. Ordna evenemang:

Börja med att först anordna evenemang som skolbingo, filmkvällar, pysselaktiviteter, disco eller idrottsturneringar. Sälj därefter biljetter till dessa evenemang och låt intäkterna gå till klasskassan.

4. Samla pant

Ett enkelt och bra sätt kan också vara att samla pant. Man kan för det första samla av sin familj hemma men även fråga grannar. På detta sätt får man därefter in mer pengar till sin planerade klassresa.

5. Klassförsäljning av produkter:

Som vi tidigare skrivit om är klassförsäljning av olika produkter mycket populärt. Arrangera en försäljning av produkter som tex olivolja, hemlagade bakverk, klass-T-shirts eller något annat. Detta ger inte bara intäkter utan också en chans för klassen att visa sin kreativitet.

Innan jul brukar många skolklasser och lag passa på att göra sina klassförsäljningar. Det är många som vill köpa fina och bra saker att ge bort i julklapp. En fin olivolja är en uppskattad present :).

Att tjäna pengar till klassen är inte bara om att samla in medel utan också att bygga sammanhållning och engagera klassmedlemmarna i gemensamma mål. Genom att kombinera olika idéer och dessutom involvera hela klassen kan ni göra er klassförsäljning både rolig och givande.